Gradonačelnik Goražda pozvao Novalića da obrazloži šta se dešava s tunelom Hranjen

Zbog obustave radova na tunelu Hranjen gradonačelnik Goražda Ernest Imamović pozvao je sve relevantne aktere koji imaju veze s realizacijom projekta da na sastanku u Goraždu obrazlože šta se dešava s projektom koji je najavljivan kao historijski.

Obustava radova na tunelu izazvala je oštre reakcije i ogorčenje javnosti u Goraždu, ali i cijeloj BiH.

Zvanični poziv upućen je premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću, premijerki BPK Goražde Aidi Obući, v. d. direktora JP Autoceste Elmedinu Voloderu i generalnom direktoru IPSA Instituta Enku Hubaniću.

“Izgradnja tunela Hranjen je od strateškog značaja za građanke i građane Grada Goražda, ali i cjelokupnog BPK Goražde. Uzimajući u obzir ovu činjenicu i veliku zainteresiranost javnosti Goražda o navedenoj izgradnji, pozivam vas na sastanak koji će se održati 6.8.2021. godine u 10 sati u sali gradske uprave. Sastanak će biti prilika da se detaljno upoznamo o procesu izgradnje tunela Hranjen i svim izazovima s kojim se ova izgradnja suočava”, stoji u pozivu.

Naime, iz JP Autoceste FBiH jučer je i zvanično saopćeno da su radovi na tunelu obustavljeni jer nisu osigurana sredstva za daljnju realizaciju projekta. Do danas je urađeno 37 posto radova na tunelu, za što je utrošeno 97 posto od ukupne vrijednosti ugovorenih radova.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79