Gradonačelnik Imamović izdvojio 55 hiljada KM iz budžeta grada Tuzle za pomoć Ukrajini

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović donio je Odluku da se iz Tekuće rezerve Budžeta Grada izdvoji 55.000 KM za pomoć zdravstvenim ustanovama Ukrajine, radi ublažavanja humanitarne krize i razornih posljedica agresorskog napada na tu zemlju.

˝Duboko suosjećamo sa građanima Ukrajine. Mi ih najbolje razumijemo, jer smo i mi žrtve združenog napada agresora i separatista na građane Bosne i Hercegovine 1992. godine. Grad Tuzla je, osim ove novčane podrške, zajedno sa Forumom građana Tuzle i Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari, u subotu, 12.3. u 12 sati, na Trgu slobode u Tuzli, organizovao skup podrške Ukrajini i miru u Evropi.

Pozivam građane da svojim masovnim odzivom, pokažu solidarnost i suosjećanje sa građanima Ukrajine i brigu za mir u Evropi i Bosni i Hercegovini˝, izjavio je gradonačelnik Imamović.

Skup podrške Ukrajini i miru, osim Tuzle, najavio je i bratski grad Bolonja, kao i gradovi Firenca, Milano, Rim, Marsej, Nica, Roterdam i brojni drugi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79