Gradonačelnik Kasumović odmah posjetio stanare na Papirnoj i najavio pomoć

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, obećao je pomoć stanarima Papirne čiji su stanovi oštećeni i devastirani u požaru koji je tokom prehodne noći zahvatio krov dijela objekta.

Oko 50 porodica moralo je tokom noći iseliti i sačekati jutro na otvorenom, ispred objekta.

Gradonačelnik Kasumović je sa saradnicima, pomoćnicima za civilnu zaštitu, odnosno stambene poslove, posjetio lice mjesta kako bi se uvjerio u razmjere načinjene štete i dogovorio način realizacije kratkoročnih i dugoročnih mjera pomoći.

“Prije svega, za one najugroženije koji nikako ne mogu boraviti u oštećenim stanovima, potrebno je pod hitno osigurati smještaj, da li kod rodbine ili u nekom zakupljenom objektu u gradu”, kazao je Kasumović.

Već za ponedjeljak gradonačelnik Zenice najavio je sastanak sa svim institucijama i ustanovama kojima je u nadležnosti rješavanje problema zgrade Papirna, prije svih Rudnika Zenica, koji je vlasnik zgrade, kao i predstavnika ZDK.

U Zenici požar progutao 10 stanova, vlasnici sa suzama u očima traže pomoć

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79