Gradonačelnik Mostara odredio lokaciju za novogodišnji koncert, Bošnjaci kažu da se tu neće održati

Foto: Pixabay

Danas je gradonačelnik Mostara Mario Kordić objavio kako je dio njegovog organizacijskog tima obavio sastanak s timom Željka Joksimovića na kojem su potvrdili lokaciju Novogodišnjeg koncerta.

Doček Nove godine u Mostaru, najavili su, bit će održan na parkingu između zgrade HNK koja je trenutno u dogradnji i zgrade vlade FBiH.

Parking na ovoj površini trenutno koristi kompanija Mo Parking za naplaćivanje parkinga, a Islamska zajednica ga smatra dijelom Lakišića harema na kojem žele izgraditi Islamski kulturni centar.

“Sljedeći korak je priprema same lokacije, a očekujemo veliki spektakl za sve Mostarke i Mostarce, kao i naše goste” kazao je na kraju Mario Kordić.

Ipak, prema najavama bošnjačkih vijećnika u GV Mostara to se neće desiti. Vijećnik Adil Šuta to je najavio na društvenim mrežama.

“Doček Nove godine NEĆE biti održan na dijelu lokaliteta nekadašnjeg Lakišića harema. To smo jasno danas tražili od gradonačelnika i tako će i biti. Španski trg je mjesto za velike događaje, pa tako i za doček Nove godine. Jasno smo istakli da je ovo “prst u oko” Bošnjacima Mostara i da se organizatori navedene manifestacije ne igraju sa našim osjećajima”, napisao je Šuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79