Gradonačelnik Srebrenika pozitivan na koronu, građane pozvao na oprez

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović pozitivan je na koronavirus, a u samoizolaciji se nalazi od trenutka saznanja da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić pozitivan na koronavirus

O tome da je pozitivan na koronavirus, Omerović je javnost izvijestio putem društvene mreže Facebook, a na svom profilu je prvenstveno napisao da je prije tri dana od higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srebrenik obaviješten da je označen kao prvi kontakt osobe kod koje je gostovao u radijskoj emisiji, a kojoj je potvrđen pozitivan nalaz.

“Odmah po saznanju, otkazao sam sve ranije zakazane sastanke i povukao se u izolaciju. Također, iako nisam imao, niti trenutno imam bilo kakvih naznaka ni simptoma bolesti, odmah sam uradio test na koronavirus. Upravo sam dobio potvrdu da je nalaz pozitivan. Iz tog razloga u narednom periodu ću biti u samoizolaciji”, napisao je Omerović.

Građanima je poručio da budu oprezni, naglasivši da sve svoje aktivnosti nastavlja iz samoizolacije prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79