Gradonačelnik Stanivuković najavljuje ambiciozne projekte za unapređenje grada

Nakon sjednice Kolegijuma načelnika i šefova odsjeka, gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je niz novih projekata koji će značajno unaprijediti infrastrukturu i kvalitetu života u Banjoj Luci.

“Pred nama su ambiciozni projekti koji obuhvataju izgradnju desetina kilometara novih puteva, proširenje vodovodne i kanalizacione mreže, uređenje parkova i aleja te završetak izgradnje mosta u Česmi. Također, planirane su izgradnje kulturnog centra ‘Kuće Milanovića’, Centralnog spomen-obilježja i mnogih drugih inicijativa”, izjavio je Stanivuković.

Gradonačelnik je naglasio da će se realizirati i niz politika usmjerenih na dobrobit građana, s ciljem daljnjeg poboljšanja života u gradu. Ove inicijative, kako ističe, slijede dugogodišnje napore da se Banja Luka pozicionira kao moderan i prosperitetan grad.

“Naša vizija razvoja grada usmjerena je na stvaranje pozitivnog okruženja za građane. Osim fizičkih projekata, implementirat ćemo politike koje će direktno koristiti stanovnicima Banje Luke i dodatno ih uključiti u procese donošenja odluka”, dodao je Stanivuković.

Očekuje se da će ovi projekti znatno doprinijeti ekonomskom i društvenom rastu grada, pružajući građanima bolje uslove za život i rad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79