Gradonačelnik Tuzle obećao da neće biti nepotizma a danas opet namješten konkurs

Javni konkurs koji je objavljen 25.12.2023. godine za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Tuzla u kojem se traži stručni savjetnik za lokalni ekonomski razvoj, stručni saradnik za evidenciju stalnih sredstava i upis imovine u vlasništvu Grada Tuzla te stručni saradnik za upravno rješavanje i opće pravne poslove se privodi kraju a već je u javnosti poznato da je isti namješten.

Redakciji portala Crna-Hronika javila se grupa građana Tuzle koji žele javno izraziti svoje nezadovoljstvo namještanjem konkursa. Dolaskom na čelo grada Zijad Lugavić obećao je stati u kraj nepotizmu i namještenim konkursima.

Dragi članovi grupe, dragi gradonačalniče,

Želim da vas upoznam sa dešavanjem koje se odigralo danas na pismenom i usmenom ispitu za upošljavanje državnog službenika za Grad Tuzlu, za današnju, a vjerujem da je isti scenario i za sutrašnju poziciju.

Kako je moguće da jedna osoba, u daljem tekstu ćete shvatiti o kome se radi, dolazi na ispit sa ispisanim odgovorima hemijskom olovkom na papiru A4 formata, jedina polaže taj pismeni sa 100% bodova, gdje se pitanja za taj ispit prave neposredno pred samo održavanje ispita?

Kako je moguće da je baš ta osoba kćerka uposlenika Grada Tuzla, koji radi na poziciji pomoćnika za komunalne poslove?

Kako je moguće da ispred predstavnika Grada Tuzle, te predstavnika ADS BiH da se ovo ponovo dešava, kada će mladi, školovani ljudi moći doći na red na redovno, fer i korektno zapošljavanje u državnim službama, od porodice uposlenika koji su na pozicijama u službi grada Tuzle!

Današnji konkurs koji se održao je toliko poražavajući za grad Tuzlu, koliko je sve bilo očigledno, a gradonačalnik je čvrsto obećao da neće biti nepotizma! – izjavili su nezadovoljni građani Tuzle za Crnu-Hroniku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79