Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poručio: Preuranjena i prljava kampanja je počela

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović poručio: Preuranjena i prljava kampanja je počela


Na sportskom igralištu na Mošćanici, neposredno pred početak manifestacije “Mošćanica fest 2024”, dogodio se incident prema riječima vijećnika u Gradskom vijeću Zenice Namir Škalje.

Škaljo je izjavio: “Gradonačelnik Fuad Kasumović mi sinoć više puta opsovao mrtvu majku i fizički prijetio. Prišao mi je ničim izazvan, a zatim mi se obratio riječnikom kočijaša, pri čemu mi je više puta opsovao mrtvu majku i uputio prijetnje da se neću dobro provesti ako nastavim raditi to zbog čega mi je prijetio.”

Škaljo je također istaknuo da nije razumio uzrok Kasumovićevih prijetnji i psovki, navodeći: “Nije mi rekao šta je to konkretno zbog čega je na javnom mjestu ispoljio ove reakcije. Nije valjda bio u stanju da mi kaže zbog čega mi psuje i prijeti, jer mu je želja bila da, po ko zna koji put, nekoga uvrijedi i zaprijeti, vjerojatno uz nadu da će se taj neko njega prepasti.”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je odgovorio na optužbe, nazivajući ih preuranjenom i prljavom kampanjom SDA.

On je izjavio: “Danas čitam kako sam navodno psovao i vrijeđao pomenutog. Više stotina ljudi je bilo prisutno, kako spomenuh, i svi su mogli posvjedočiti kako je susret prošao. Gospodin, koji nije dostojan da spomene moje ime, nije vrijedan moje reakcije u vremenu kada je Zenica centar kulturnih, religijskih i sportskih događaja, koje ne organizuje on ili njegova stranka, već Gradonačelnik i Gradska uprava.”

Kasumović je također komentirao da su objave poput ovih dio predizborne kampanje: “Preuranjena i prljava kampanja je počela, i ponavljam, ništa novo od SDA. Bolje bi bilo da nam kažu u šta su prokockali trideset i kusur godina naših života.”

Na kraju, Kasumović je najavio da će prijaviti negativnu kampanju Centralnoj izbornoj komisiji, poručujući: “Zeničanke i Zeničani, bez obzira na sve, nastavljamo dalje. Gradimo, radimo, ne zadužujemo vas i stavljamo našu Zenicu u centar dešavanja naše zemlje i regiona, dok je prije nekoliko godina vladavine SDA naš grad zaobilažen u širokom luku”, poručio je na kraju gradonačelnik Kasumović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija