Gradska uprava Sarajeva renta luksuzna vozila za goste, a Passat još nije prodat

Grad Sarajevo iznajmio je luksuzne automobile za period od 12. do 20. augusta ove godine za goste prijateljskih gradova koji su pozvani na Sarajevo Film Festival, kazali su na naš upit iz gradske uprave.

Oni kažu kako trenutno stanje sa vozilima u Gradskoj upravi nije dovoljno da može pokriti potrebe gostiju i delegacija koje su došli u Sarajevo, a odnosi se na delegacije Dubrovnika, Splita, Novog Pazara i Burse.

Prema fakturi koja je u posjedu našeg portala, Gradska uprava rentala je Mercedes i Audi za period od 9 dana za ukupno 4.500 KM.

“Zbog toga je odluka grada da, kada se ukaže potreba, a to je u vrijeme obilježavanja Dana Grada i u toku Sarajevo Film Festival, automobili se iznajmljuje kako je to bila praksa i raniji godina i za koje postoje sredstva u budžetu grada. Iznajmljivanje automobila dva puta godišnje, kada za to postoji potreba, je razumnije od kupovine istih”, kazali su nam.

Ističu da gradonačelnica Benjamina Karić se vozi u Passatu koji je kupljen u mandatu Alije Behmena.

Putem javnog poziva prodata su još tri službena auta koja koja su bila u vlasništvu grada preko 15 godina piše Klix.

“Passat kupljen u mandatu Abdulaha Skake, za koji putem javnog poziva nije stigla ni jedna ponuda, nije u voznom stanju, nije registrovan od 25.04. i garažiran je od dana kad je donesena odluka o njegovoj prodaji. Ponovljeni javni poziv za njegovu prodaju je spreman i bit će objavljen početkom sedmice”, izjavili su.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79