Gradsko vijeće raspravlja o budžetu i referendumu o “Zenicatransu”, ispred se okupili radnici

Prije početka 46. sjednice Gradskog vijeća Zenica, ispred zgrade Gradske uprave okupili su se radnici “Zenicatransa”.

Jedna od tački na današnjoj sjednici je usvajanje budžeta, a Sindikat “Zenicatransa” očekuje da bude usvojen i amandman kojim bi se na račun njihovog preduzeća prebacila potrebna sredstva za daljnje funkcioniranje.

Gradonačelnik Fuad Kasumović predlaže raspisivanje referenduma sa pitanjem treba li Grad Zenica izdvojiti sredstva za rješavanje finansijske krize u JKP “Zenicatrans-prevoz putnika”, o čemu će se Vijeće danas, također, izjašnjavati.

– Nadamo se da će se usvojiti budžet Grada i da će se usvojiti amandman. Ako do toga ne dođe, zna se slijed događaja, nastavlja se blokada stanice i odmrzava se štrajk glađu – najavio je predsjednik Sindikata tog preduzeća Huso Hinović, koji je dodao kako je za njih “svako rješenje koje vodi ozdravljenju preduzeća, prihvatljivo”, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79