Graničari postaju ‘strah i trepet’: Hapse osumnjičene sa Balkana bez milosti

Graničari postaju ‘strah i trepet’: Hapse osumnjičene sa Balkana bez milosti


Pripadnici austrijske granične policije na prelazu Karavanke postali su pravi strah i trepet za osumnjičene s Balkana, izvršavajući niz hapšenja osoba za kojima su raspisane međunarodne potjernice.

Najnoviji slučaj odnosi se na državljanina Srbije (40) koji je uhapšen sinoć nakon što je utvrđeno da za njim postoji aktivan nalog za privođenje, raspisan od strane javnog tužilaštva iz Salcburga. Optužen je za teške krađe i provale, te je odmah sproveden u zatvor u Klagenfurtu po nalogu tužilaštva.

Samo nekoliko dana ranije, uhapšen je državljanin Hrvatske (46) na Interpolovoj potjernici po zahtjevu Bosne i Hercegovine. Ovaj slučaj dogodio se dok je prelazio iz Slovenije u Austriju automobilom njemačkih registarskih tablica. Policajci su ga rutinski provjeravali i otkrili da je osoba sa potjernice, iznenađujući samog osumnjičenika.

Na istom graničnom prelazu, otkriven je i državljanin BiH (43) kojem je zabranjen ulazak u Austriju. Nakon brze provjere, utvrđeno je da je riječ o osobi koja je prije 15 godina počinila nasilni zločin, zbog kojeg je bio osuđen. Policija je saopćila da je tokom provjere otkriveno da je bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog nasilnog zločina iz 2006. godine, te je sproveden u zatvor u Klagenfurtu. Zanimljivo je napomenuti da je pokušao izbjeći zabranu ulaska mijenjajući čak i svoje ime, no nije uspio u svom naumu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija