Granična kontrola: Muškarcu iz BiH policija u Njemačkoj uzela skoro svu gotovinu

Gotovo svaki dan savezna policija u graničnom dijelu između Tirola i Gornje Bavarske pronalazi ljude za kojima tragaju pravosudne vlasti.

Primjerice, u posljednjih nekoliko dana (od 5. do 7. aprila) savezna policija Rosenheima uhapsila je nekoliko ljudi u sklopu granične kontrole. Među njima je i muškarac iz BiH.

Kako navodi policija, muškarac nije mogao u potpunosti podmiriti svoje pravosudne dugove. Naime, 36-godišnjak je saveznoj državi Saskoj dužan preko 350.000 eura.

Riječ je o vrijednosnoj naknadi, koja se treba iskoristiti kao sekundarna posljedica na temelju pravomoćne presude regionalnog suda iz 2018. godine.

Vozača automobila zaustavila je savezna policija na autocesti A8 na čvoru Rosenheim West. Uz sebe je imao gotovo 2.400 eura. Policajci su mu uzeli svu gotovinu, osim 100 eura za put kući u Berlin, piše fenix-magazin.de.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79