Granična policija BiH lišila slobode četiri osobe

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Gradiška, 5. maja lišen je slobode Ž.T. (1976.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Gradiška, bh. državljanina su predali službenicima Sudske policije Banja Luka

Službenici Jedinice granične policije Brod 6. maja lišili su slobode LJ.M. (1979.), državljanku Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela “falsificiranje isprave”. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Dan ranije pri izlasku iz BiH na prijelazu Gorica lišen je slobode M.Č. (1958.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnih djela “pranje novca”, “porezna utaja u pomaganju” i “krivitvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava”. Službenici JGP Gorica ovog državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Gradiška, 5. maja lišen je slobode Ž.T. (1976.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Gradiška, bh. državljanina su predali službenicima Sudske policije Banja Luka.

Službenici JGP Zvornik 5. maja lišili su slobode A.M. (1965.), nakon što je provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79