Granična policija BiH nema odgovore za prelazak granice na bosanskom, ali ima na hrvatskom jeziku

Da Bosna i Hercegovina zbog svoje različitosti zna biti komplikovana pokazuje apsurd Granične policije Bosne i Hercegovine koja ne može ponuditi odgovore za građane na bosanskom jeziku, već na hrvatskom.
U vrijeme pandemije koronavirusa brojni državljani Bosne i Hercegovine koji žele koristiti granične prijelaze odgovore traže na službenim stranicama institucija između ostalog među njima je i stranica Granične policije Bosne i Hercegovine.

Međutim, u kategoriji najčešćih pitanja i odgovora za građane, Granična policija je postavila zanimljivu poruku za one koji izaberu bosanski jezik za korištenje njihove stranice.

U kategoriji COVID-19 – Uvjeti za prelazak državne granice BiH usljed pandemije koronavirusa nema odgovora na bosanskom jeziku, a razlog toga su, kako navode, tehnički razlozi.

“Iz tehničkih razloga, ne možemo objaviti najčešća pitanja i odgovore na bosanskom jeziku. Najčešća pitanja i odgovore na hrvatskom jeziku možete pogledati…”, poruka je koja dočeka bh. građane u sekciji informisanja javnosti.

Brojnim građanima koji su proteklih dana posjetili stranicu Granične policije BiH bilo je nejasno o kakvim se tehničkim problemima može raditi, ali, srećom, razumjeli su i poruke na hrvatskom jeziku prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79