Granična policija BiH o Vojsci Srbije na teritoriju BiH: Ministarstvo vanjskih poslova BiH nas je obavijestilo

Ne prestaju reakcije na ulazak Vojske Srbije na teritorij Bosne i Hercegovine.

Iz Granične policije BiH su danas potvrdile informaciju da je dozvolu za boravak pripadnika Vojske Srbije dalo Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Iz GP BiH kažu da su ih iz MVP BiH obavijestili o njihovom dolasku.

“Veleposlanstvo Republike Srbije verbalnom notom, 5. jula 2024. godine, obavijestilo Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da će delegacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, studenti i kadeti Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda posjetiti BiH. Ministarstvo vanjskih poslova BiH je najavilo dolazak i, o navedenom, obavijestilo sve nadležne i relevantne institucije, između ostalog i Graničnu policiju BiH”, rečeno je iz Granične policije BiH.

Podsjetimo, jučer su pripadnici Vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor, Bratunac i Kozaru, a navodno, sve zbog obilježavanja Bitke na Kozari.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH i prvi čovjek ove institucije Elmedin Konaković se još nije oglasilo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79