Granična policija podijelila važnu informaciju: Da li je Savčić napustio BiH ili ipak nije?

Granična policija BiH ne raspolaže sa informacijama da je Milomir Savčić napustio područje Bosne i Hercegovine od juče, 9. avgusta, potvrđeno je za Klix.ba.

“Nije evidentiran prilikom eventualnog pokušaja prelaska odnosno izlaska iz BiH na nekom od graničnih prelaza, od 9. avgusta do ovog trenutka”, rekla je potparolka GP BiH Franka Vican.

Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS juče je boravio u Sarajevu na ročištu nakon čega se uputio kući. Nakon što mu je oko 16 sati određen pritvor, Sudska policija BiH ga u večernjim satima nije pronašla na njegovoj adresi stanovanja.

Podjsećanja radi, Tužilaštvo BiH je pritvor zatražilo, ocjenujujći da je Savčić komentarima u medijima o događajima iz proteklog rata, prekršio mjeru zabrane javnog istupanja u vezi sa postupkom koji se vodi protiv njega.

Samom odlukom suda bio je iznenađen i Savčič koji je medijima poručio da da je zaprepašćen, te da će preduzeti određene mjere. Nakon toga, više se nije oglašavao po tom pitanju.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79