Granična policija pokrenut će unutarnju istragu o svojim zaposlenicima

Mostarski novinar i kolumnist Igor Božović napadnut je 2. 5. u naselju Rodoč kod Mostara.

Prema izjavi žrtve, napao ga je njegov susjed zajedno sa suprugom, a oboje su zaposleni kao granični policajci. Nakon kraće verbalne prepirke oko pasa lutalica, Božović je napadnut i palicama.

Napad je prijavljen Policijskoj upravi Mostar čiji su službenici napravili očevid, a upit smo poslali i Graničnoj policiji BiH s obzirom na to kako su sudionici ovog incidenta njihovi zaposlenici.

”U vezi s Vašim upitom, obavještavam Vas da Ured za unutarnju kontrolu i profesionalne standarde Granične policije BiH izvršava provjere navoda i poduzima mjere i radnje sukladno zakonskim i podzakonskim aktima, u skladu s čim će biti pokrenuta i unutarnja istraga.

Granična policija BiH ima nultu toleranciju na izvršenje radnji koje predstavljaju lakšu ili težu povredu službene dužnosti i svi oni koji na bilo koji način postupaju protuzakonito bit će sankcionirani sukladno zakonu.

Također, napominjem da je za utvrđivanje eventualnog kaznenog djela nadležna PU Mostar s postupajućim Tužiteljstvom”, kazali su iz Granične policije BiH za Hercegovina.info.

Podsjećamo, mostarski novinar Igor Božović zadobio je ozljede u predjelu nogu, ruku i glave. Kako je ranije kazao za naš portal, povod napada je bio što je odbio tjerati pse lutalice iz njihovog dvorišta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79