Granični policajac skrivao bjegunca s potjernica BiH i Crne Gore

Navode i da je policajac dva puta službenim vozilom osuđenika prevezao do granice s BiH kako bi izbjegavajući graničnu kontrolu napustio Hrvatsku izvan graničnog prijelaza

Uskok je podigao optužnicu protiv graničnog policajca u Imotskom koji je skrivao bjegunca s dviju potjernica i službenim ga automobilom vozio do ilegalnih graničnih prijelaza.

Graničnog policajca Uskok tereti da je od 4. do 24. novembra prošle godine, iako je bio dužan prijaviti svaku osobu koja prijeđe ili pokuša prijeći granicu izvan graničnog prijelaza, odnosno osobu koja izbjegne graničnu kontrolu, omogućio jednom osuđeniku da nezakonito boravi u Hrvatskoj te nezakonito ulazi i izlazi s njenog teritorija.

Znajući da su za tim osuđenikom raspisane međunarodne potjernice na temelju presuda nadležnih sudova u Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, a kojima je osuđen na zatvorske kazne, s namjerom da osuđenik ne bude uhapšen i izručen navedenim državama, u dva navrata policajac nije prijavio njegov boravak u Hrvatskoj niti je sačinio izvještaje o prekršaju iz Zakona o nadzoru državne granice, kažu u Uskoku.

Navode i da je policajac dva puta službenim vozilom osuđenika prevezao do granice s BiH kako bi izbjegavajući graničnu kontrolu napustio Hrvatsku izvan graničnog prijelaza.

Na taj je način višestrukom osuđeniku omogućio da slobodno boravi i kreće se na hrvatskom teritoriju te da izbjegne uhapšenje i izručenje Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, izvijestilo je hrvatsko tužiteljstvo, prenosi Hina.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79