Granični policajac za novac stavljao pečat u pasoš muškarcu BiH

Prema policijskom istraživanju, 35-godišnji policijski službenik Policijske uprave, neovlašteno je otisnuo granične pečate u putnu ispravu 47-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Za ovu uslugu primao je novčanu naknadu od 51-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji je putnu ispravu donosio u ime 47-godišnjaka.

Policijski službenici Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, u saradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 35, 47 i 51 godinu.

Sumnjiče se za kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprave te davanje i primanje mita.

Sva trojica osumnjičenika su uhapšena i predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Osječko-baranjske, a protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom USKOK-u.

Dodatno, policijski službenik koji je umiješan u ovaj slučaj udaljen je iz službe rješenjem načelnika Policijske uprave dana 10. februara 2024. godine. Također, bit će pokrenut disciplinski postupak protiv njega zbog teže povrede službene dužnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79