Granični policajci oduzeli cigarete vrijedne 17.000 KM

U okviru akcije „Bastion“ pripadnici Jedinice granične policije Trebinje jučer su spriječili krijumčarenje 3.450 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica u saradnji sa uposlenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Cigarete su otkrivene na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne kontrole autobusa, bh. nacionalnih oznaka, koji saobraća na relaciji Budva – Banja Luka.

Uz pomoć specijalističke opreme cigarete su uočene u ventilacionim otvorima kao i u bunkerima za prtljag.

Cigarete sakrio u autobus
Cigarete sakrio u autobus Foto: GP BiHŽ

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje, uhapšeni su vozači autobusa Ž. K. (44) i M. Đ. (52), državljani BiH.

O slučaju je obaviješten i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres autobusa u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od 17 000 KM, oduzete su .

Protiv osumnjičenih ćr Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79