Grlić: Očekujem da se Rusija povuče iz Ukrajine

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je povodom ukrajinskog nacionalnog praznika, kako je siguran da će Rusija shvatiti svoj “avanturistički potez” i povući se iz Ukrajine.

Dok traje šestomjesečna ruska agresija na Ukrajinu, ta država danas obilježava Dan nezavisnosti nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991.

Sigurni smo da će u nadolazećem razdoblju i Ruska Federacija shvatiti zapravo avanturistički potez, da se ne može tako osigurati mir, pravednost, funkcioniranje jednog svjetskog međunarodnog poretka koji počiva na uvažavanju, poštivanju granica i suverenosti. Očekujemo povlačenje ruskih vojnika i priznavanje suverenosti Ukrajine – izjavio je Grlić Radman novinarima nakon sjednice vlade.

Post [M,D] Text - ADX / Video

“Ukrajinci pokazali hrabrost u obrani domovine, kao što je to pokazala Hrvatska u ratu”

Šef hrvatske diplomacije je čestitao “ponosnoj zemlji Ukrajini” i dodao da su Ukrajinci pokazali neizmjernu hrabrost u obrani svoje domovine, kao što je to pokazala Hrvatska u Domovinskom ratu.

Grlić Radman smatra da je demokratski svijet svojim pomaganjem Kijevu na pravoj strani i vjeruje da će se održati solidarnost Evropske unije s Ukrajinom, iako nisu sve zemlje jednako pogođene posljedicama rata.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79