Grujičić ispred Tabakovića ima prednost od 2.595 glasova

U Srebrenici, iako su na izborni dan oba kandidata za načelnika proglasila pobjedu, trenutno, većinom izbrojanih glasova, vodi Mladen Grujičić, no još uvijek nisu prebrojani važni glasovi za Bošnjake iz Federacije BiH i inostranstva.

Zbog specifičnosti sistema baze podataka Centralne izborne komisije BiH rezultati brojanja glasova u Srebrenici još uvijek nisu obnovljeni, međutim većina jeste prebrojana.

Član Općinske izborne komisije iz Srebrenice Zekerijah Hadžić kazao nam je da je izbrojenim glasovima na redovnim biračkim mjestima utvrđena razlika od 2.596 glasova u korist aktuelnog načelnika Mladena Grujičića koji je nastupio u ime koalicije “Zajedno za Srebrenicu”.

Još uvijek je ostalo da se izbroje glasovi koje su prikupila dva mobilna tima, glasovi iz inostranstva, raseljenih osoba u Federaciji BiH te glasovi s jednog redovnog biračkog mjesta “Dom kulture”.

Iz zajedničke liste “Moja adresa Srebrenica”, čiji kandidat je bio Alija Tabaković, su ranije istakli da će se Grujičićevo vodstvo izgubiti prebrojavanjem glasova iz Federacije i glasova poštom iz inostranstva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79