GSS o potrazi za Ružicom Bičvić: Apel građanima

Za građankom Sarajeva Ružicom Bičvić čiji je nestanak porodica prijavila u subotu, 20. aprila se još traga, potvrđeno je iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo za Crnu-hroniku.

Pripadnici GSS-a već petnaesti dan tragaju za nestalom Ružicom Bičvić.

Dobili su preko dvije stotine informacija sa različitih lokacija pa čak iz drugih kantona koje su provjerili kako oni tako i porodica, video nadzore, dobivali fotografije od građana itd. razgovarali su i sa potencijalnim svjedocima.

Imali smo slučaj u toku potrage za nestalom Ružicom Bičvić 26.04.2019. godine da nas u Rječicu naselje u Rajlovacu građani pozovu da starija baka hoda po Rječici,nadajući se da je u pitanju Ružica Bičvić.

Po dolasku na lice mjesta smo ustanovili da je i ta baka otišla tri dana ranije od kuće iz naselja Dobrinja također sa izraženim oblikom demencije jer nije znala gdje stanuje pa smo njenu adresu utvrdili uvidom u zdravstvenu knjižicu, koju smo uredno vratili na adresu prebivališta u ulicu Salke Nezečića na Dobrinji, a ista je 1948 godište kao i nestala Ružica Bičvić i udaljena je nekoliko stotina metara od mjesta stanovanja Ružice Bičvić.

Ovim putem APELUJEMO na grđane da informacije prosljeđujete na GSS Novi Grad Sarajevo, ako imamo bilo kakav trag ili informaciju da bi lakše pronašli nestalu Ružicu Bičvić.

Ako vas neka osoba asocira na nestalu Ružicu Bičvić, zaustavite je popričajte uslikajte pošaljite fotografiju lokaciju na viber broj GSS Novi Grad Sarajevo.

+387 62 672 772

Da podsjetimo Ružica je imala na sebi bež jaknu kratku do kukova,karirane smeđe pantalone,crveni ceker sa znakom Caritasa,crne cipele sa bjelim đonom, 1,65 m visina, dementna.

Zadnja lokacija viđenja koja je tačna je naselje Bojnik na raskrsnici kod Hoše komerca 21.04.2019. u 00:17 časova gdje su nadzorne kamere zabilježile da se uputila u ulicu Mihaljevska i od tada nismo dobili nijednu kvalitetnu informaciju koja bi nam potvrdila dalje kretanje nestale Ružice Bičvić, s tim u vezi vas molimo da ne odustajete sa davanjem informacija svaku ćemo provjeriti kao i prethodnih 237 informacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79