GSS Sarajevo: Na području Nahoreva pronađena nestala osoba

GSS stanica Sarajevo primila je poziv jučer od strane OKC-a s informacijom da se na širem lokalitetu Bukovika nalazi izgubljena osoba.

Nakon što je informacija potvrđena timovi iz baze na Dobrinji su se uputili u pravcu Bukovika. Tim je nakon poziva u 19 sati i 43 minute bio na terenu i započeo potragu.

Nakon detaljne analize i stručne obrade podataka tim koji je bio na terenu uspio je pronaći lokaciju na satelitskim mapama koja je ukazala da se nestala osoba nalazi na lokaciji udaljenoj od polazne tačke više od 10 kilometara.

Nakon što je utvrđena tačna GPS lokacija izgubljene osobe obavješten je drugi tim u 22 sata i 37 minuta. Drugi tim je bio na lokaciji već u 23 sata 21 minutu i započeo je pretragu vrlo zahtjevnog stjenovitog terena.

Nakon nešto više od pola sata tim GSS-a je pronašao izgubljenu osobu u 23 sata i 58 minuta.

“Izgubljena osoba nije imala povreda, bila je blago pothlađena, te je nakon zbrinjavanja i utopljavanja sigurno transportovana do najbliže saobraćajnice, gdje je medicinski pregledana od strane ljekara stanice, te vraćena porodici 24 minute nakon ponoći”, rekli su iz GSS-a Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79