Gubitak rafinerije u Modriči prelazi cifru od 100 miliona KM

Akumulirani gubitak Rafinerije ulja Modriča je u prvih devet mjeseci ove godine premašio 100 miliona maraka, pokazuje finansijski izvještaj te rafinerije.

Piše: Bojana Ninković

Kada je u pitanju gubitak rafinerije on na kraju trećeg kvartala iznosi 1,2 miliona maraka, dok je u prethodnoj godini iznosio 2,7 miliona KM, što znači da je smanjen za oko 1,5 miliona KM.

Takođe su manji i rashodi, pa su tako prošle godine iznosili 10,8 miliona maraka, a za tri kvartala ove godine 9,1 milion KM.

U strukturi rashoda vidljivo je da su troškovi zarada i naknada smanjeni za oko 300.000 KM, kao i da je prosječan broj zaposlenih na kraju trećeg kvartala 238, dok je prošle godine rafinerija zapošljavala 268 radnika.

Kada posmatramo prihode, oni su prošle godine iznosili oko osam miliona maraka, a u prvih devet mjeseci ove godine 7,8 miliona KM.

Inače, u rafineriji ulja Modriča ne radi novi dio koji je vezan za proizvodnju u Rafineriji nafte Brod, a koja ne radi od početka 2019. godine. Do obustave rada u Brodu došlo je nakon eksplozije na jednom postrojenju iz oktobra 2018. godine.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao Rafinerija ulja je u prošloj godini poslovala sa gubitkom od 4,2 miliona maraka

 

  Video spot koji je izazvao burne reakcije nije od naših para

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79