Guzin: Bojim se da će neko izgubiti život, ako se stanje u Mostaru ne promijeni

Zbog huliganskog divljanja navijačke grupe Ultrasi tokom kasnih subotnjih sati u mostarskom neselju Donja Mahala danas je zasjedao Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara s ciljem zaustavljanja ovakvih nemilih događaja u gradu na Neretvi.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara Zlatko Guzin je nakon sastanka kazao kako je donesen zaključak da se na prvoj narednoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona zatraži konkretno očitovanje o problemima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su evidentni, te poduzme sve potrebno kako bi se prevenirale ovakve pojave.

“Evidentno je da se ovo dogodilo u vrijeme policijskog sata, da 50 ljudi hoda gradom i pravi nerede, ugrožava živote građana i imovine. Zašto se to dešava, tu informaciju moramo zatražiti od nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova HNK”, kazao je Guzin.

Naglašava kako se od Skupštine traži da razmotri aktualnu situaciju i donese adekvatne odluke, ali i da MUP HNK poduzme sve kako se ne bi nemili događaji ponovili 8.maja kad se odigrava gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Upozorava i kako je evidentno da se u Mostaru ne poštuje policijski sat, kao i to da nerede prave povratnici krivičnih djela, koji su policiji poznati od ranije ali se ne kažnjavaju, što smatra nedopustivim.

“Ako se odgovorni za krivična djela oštro ne sankcionišu naravno da će ponoviti ta djela. Zato pozivamo nadležne institucije da rade svoj posao i da oštro kazne odgovorne počinioce, jer bojim se da će netko izgubiti život ako se stanje ne promjeni”, poručio je Guzin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79