Gužve na GP: Neophodni strpljenje, voda i lepeza

U jeku ljetne turističke sezone, pojačana je frekvencija vozila na svim putnim pravcima, posebno prema moru. Višesatna zadržavanja na graničnom prelazu Brgat, očekuju sve one koji planiraju da odmor provedu u Dubrovniku.

Nadležni zato preporučuju korištenje alternativnih prelaza. Strpljenje, voda i lepeza – svima koji planiraju da uđu u Hrvatsku preko Graničnog prelaza Brgat ovo će biti neophodno. I nakon rekonstrukcije i proširenja ovog uskog “grla” gužve, kilometarske kolone i višesatna čekanja su neizbježni prilikom ulaska u Evropsku uniju. I dok čekaju, svim putnicima kao utjeha ostaje pogled na more.

Tradicionalno najveća zadržavanja su tokom vikenda, kada brojni stanovnici istočne Hercegovine, zbog blizine, idu u jednodnevnu posjetu moru, uz sve one koji su posao našli upravo u susjednom Dubrovniku. Iz Granične policije poručuju svima koji planiraju ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru da koriste alternativne granične prelaze. – Ono što je dobro jeste da imaju dva prelaza koji mogu biti alternativa prilikom prelaska granice. To su Međunarodni granični prijelaz Orahov kao i Međunarodni granični prelaz Čepikuće – rekla je Sanela Dujković, portparolka Granične pоlicije BiH Preporuka vozačima teretnih vozila jeste da koriste granični prelaz “Klobuk”, umjesto “Deleuše”. Da bi bila izbjegnuta dodatna zadržavanja, a u najgorem slučaju povratak sa granice, svima koji planiraju put jadranske obale savjetuje se i da provjere rok važenja dokumenata prenosi BHRT.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79