Gužve na graničnim prelazima između BiH i Hrvatske

Kolone vozila čekaju na granici sa Hrvatskom, najduže na graničnom prelazu u Gradišci gdje su zadržavanja duža od 90 minuta, a isto toliko se čeka i u Kozarskoj Dubici na ulazu u BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Donja Gradina čeka se oko jedan čas, u Brodu oko 40 minuta, a zadržavanja su evidentirana i na prelazima Orašje, Velika Kladuša i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

I dalje je iz bezbjednosnih razloga zabranjen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

AMS podsjeća vozače da se putem sajta Saveza ili mobilne android aplikacije mogu informisati o stanju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj, te da u slučaju gužve odaberu drugi najbliži granični prelaz.

Zbog većeg odrona u kanjonu Ugra na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka, na snazi je obustava saobraćaja. Mehanizacija je na terenu i u toku je otklanjanje odrona.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Mostar-Čitluk, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Duža zadržavanja bilježimo na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Donja Gradina.  Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79