Gužve na izlazu iz BiH: Kolone vozila na 2 granična prijelaza

Današnji promet na izlazu iz Bosne i Hercegovine pokazuje pojačanu aktivnost na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina, dok putnička vozila na ostalim graničnim prijelazima za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Trenutno se na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na dionici Dobro Polje-Miljevina, prometuje usporeno jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Također, zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

Radovi su također u toku na ulazu u Neum (Stolac-Neum), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Tokom dana,  otežano se prometuje na magistralnom putu M-17 kod Nemile zbog sanacionih radova, gdje se saobraća jednom trakom.

Nadalje, radovi su u toku na magistralnim putevima: Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca).

Završeni su i protesti građana te je normaliziran promet na regionalnom putu R-433 Kalinovik-Ulog, kod mosta Tatinac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79