Habibović “pao” na granici, Osmanovića priveli na Ilidži

Pucnjava u kojoj je lakše ranjen šef pijace na ilidži Refik Hajrudinović dogodila se u petak oko 14.30 sati

Policija je rasvijetlila događaj koji se u petak dogodio u Sarajevu, kada je na parkingu pijace na Ilidži, ranjen šef pijace Refik Hajrudinović.

Kako saznaje Faktor, zbog ovog djela lišeni slobode su Dženan Habibović (27), koji je na osnovu raspisane potjernice priveden na granici prilikom pokušaja bijega iz zemlje, i Haris Osmanović (24), kojeg su priveli pripadnici Pete policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

Habibović, koji se sumnjiči da je pucao, lišen slobode je u subotu na Graničnom prijelazu Bijača, nakon čega su ga granični policajci Jedinice GP Doljani predali pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon krim-obrade u MUP-u KS, predat je u nadležnost  sarajevskog Tužilaštva.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica te pravosudne institucije Azra Bavčić, postupajući tužilac zatražio je za njega određivanje jednomjesečnog pritvora.

– Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – kazala je Bavčić.

Osmanovića, koji je u trenutku pucnjave bio s njim u vozilu, jučer oko 13 sati pronašli su i lišili slobode ilidžanski policajci, nakon čega je i on predat u nadležnost Tužilaštva.

Za njega, međutim, tužilac neće tražiti pritvor jer nema zakonskog osnova za to, već će se postupak protiv njega voditi u redovnoj proceduri prenosi Faktor.

Kako su tada ispričali očevici pucnjave, svemu je prethodila svađa na parkingu, nakon čega je Habibović izvukao pištolj i pucao, pogodivši protivnika u ruku.

Nakon pucnjave, on i njegov saučesnik su se velikom brzinom udaljili vozilom s mjesta događaja, a prilikom bijega sa automobila je otpala registarska tablica.

Privedeni u akciji “Klub” podvodili djevojčice iz doma za nezbrinutu djecu!?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79