Hadžibajrić: ‘Čaršija ne priča o Bakiru i Seki, već o Fahri i Željki…

Zbog poteza u Kantonu Sarajevo, DF i SBB će osjetiti posljedice na lokalnim izborima… Ukrali su mi između 7.500 i 9.000 glasova – tvrdi Ibrahim Hadžibajrić u intervjuu za Face TV.

– Pod lupom SDA sam godinama – kaže načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, gostujući u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV-u, političar koga je Senad Hadžifejzović najavio kao još jedinog člana nekadašnje “šestorke” koji nije bio gost CD-a.

– Zbog poteza u Kantonu Sarajevo, DF i SBB će osjetiti posljedice na lokalnim izborima. Ukrali su mi između 7.500 i 9.000 glasova, to je otprilike tri do četiri mandata.
Ponavljam da se rezultati izbora nikako nisu smjeli priznati. Moramo uvesti skenere na glasačkim mjestima. OHR se treba uključiti u promjenu načina glasanja – ističe Hadžibajrić.

Pojašnjava i da kao “četvorka” žele koaliciju u svim kantonima.

– DF je obećao da će “šestorka opstati” – napominje pa dodaje:

– U Skupštini KS je sve moguće, pa čak i da neki promijene mišljenje, možda će im savjest proraditi.

– Nisam razmišljao o poziciji gradonačelnika Sarajeva, Boga mi…

– Općina Stari Grad je imala 26 miliona investicija u projekte od općeg značaja, a čitava Federacija 14 miliona…

Hadžibajrić kaže i da će SDP, Narod i Pravda, Naša stranka i NBL izaći zajedno na lokalne izbore, a tvrdi i da nakon svega sarajevska “čaršija ne priča o Bakiru i Seki, već o Fahri i Željki”!

Kompletan razgovor pogledajte u priloženom videu…

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79