Hadžibajrić: Opet ću se kandidovati za načelnika Starog Grada

Ibrahim Hadžibajrić, danas je za sarajevski Faktor potvrdio da će se ponovo kandidovati za funkciju načelnika Općine Stari Grad.

On je na ovu poziciju prvi put izabran 2008. godine, te su mu građani dali povjerenje i 2012., 2016. i 2020. godine. U toku političkoj karijeri promijenio je četiri dresa.

Bio je član Stranke demokratske akcije (SDA) 21 godinu, a potom se, sredinom 2012. godine priključio Savezu za bolju budućnost (SBB BiH). Iz ove stranke je izašao u aprilu 2016. a naredne godine osniva i postaje predsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste. U februaru 2021. godine postaje zamjenik predsjednika Narodnog evropskog saveza (NES), nastalog spajanjem stranaka A-SDA i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL).

Prema riječima Hadžibajrića, zadovoljan je rezultatima NES-a na ovogodišnjim izborima.

Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim rezultatima na državnom i Federalnom nivou. Na državnom nivou smo ostvarili stopostotni uspjeh jer smo imali jednog zastupnika u Parlamentu Bosne i Hercegovine, a sad imamo dva. U Parlamentu Federacije BiH smo imali dva zastupnika, a sada imamo pet.

Očigledno da je spajanje A-SDA i NBL-a u NES dalo svoje rezultate. Kada govorimo o kantonima, nisam zadovoljan rezultatom u Kantonu Sarajevo. Nismo ostvarili uspjeh i nemamo zastupnika u Skupštini KS. Razloga je više, ali prije svega mislim da kandidati na listama nisu dobro radili posao na terenu i te stvari će se mijenjati, rekao je Hadžibajrić koji dodaje da će se 99 posto kandidovati za načelnika Općine Stari Grad.

Sama činjenica da nisam bio nosilac nijedne liste na prethodnim izborima pokazuje da namjeravam ostati na poziciji načelnika općine i smatram da je važno da građani to znaju jer smo nastojali oduvijek da imamo otvoren i transparentan odnos. Pozicija načelnika je vrlo odgovoran i zahtjevan posao, ali su zato rezultati ogromni i ponosan sam na ono što je Stari Grad postao. Mi ćemo tako nastaviti i ubuduće. Imamo velike planove za Stari Grad i uz pomoć naših građana to ćemo i ostvariti. Kako sada stvari stoje, 99 posto je izvjesno da ću se kandidovati za načelnika Općine Stari Grad na Lokalnim izborima 2024. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79