Hadžibajrić primio mito od 150.000 KM?

 

U sklopu operativne akcije “Start” pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužilaštva KS, pripadnici MUP-a KS su uhapsili Ibrahima Hadžibajrića, Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Almu Destanović kojima se na teret stavlja izvršenje više krivičnih djela.

Tužilaštvo KS ih tereti za krivična djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca te primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine, Hadžibajrić i Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i ostali.

Pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije “Sky”, kako bi prikrivali tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Dakle, kako navode iz Tužilaštva KS, terete se da su nazakonito izdavali u zakup parking prostor na području Općine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i nezakonito zaradili više stotina hiljada KM.

Osumnjičenom Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Starog Grada, od koje je primio mito u iznosu od 150.000 KM.

U toku je ispitivanje osumnjičenih u prostorijama MUP-a KS. Podsjetimo, ova akcija provedena je i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79