Hadžibajrić ruši zid koji je napravljen zbog zaštite od podzemnih voda

Na Vratniku u ulici Sarajevskih Gazija u Sarajevu počelo je rušenje spornog zida za koji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić tvrdi da je ilegalno napravljen jer se nalazi na općinskoj površini.

S druge strane, mještanka Branislava Rakonjać kaže da je zid napravljen 2019. godine u svrhu zaštite od podzemnih voda te nam je pokazala dokumentaciju. Tvrdi da je riječ o legalnom zidu i da joj je geometar rekao da je zid napravljen unutar okvira njenog vlasništva te da nema razloga za rušenje.

– I arhitekt je rekao da, ukoliko se sruši zid, zbog podzemnih voda i svega će se kompletna cesta “spustiti” u dvorište obzirom da je na nagibu – rekla nam je Rakonjać.

Trenutno su na terenu radnici komunalnog preduzeća “RAD”. Oni su po nalogu Hadžibajrića jutros u 8:40 sati došli na lice mjesta sa bagerima kako bi srušili sporni zid. Na licu mjesta je i policija zbog moguće pobune mještana.

Na licu mjesta su i predstavnici Općine Stari Grad koji nisu htjeli davati izjave prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79