Hadžibajrić: Već sad mogu proglasiti pobjedu

Nisam ni sumnjao u pobjedu, ovo je novi početak za Kanton Sarajevo, poručio je kandidat Četvorke za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić.

“Nadam se da će dobro proći vijećnici iz Četvorke. Bit će puno lakše raditi. Umorio sam se u zadnjih osam godina. U drugom mandatu je bilo loše vijeće, a da ne govorim u trećem. Omjer je tri prema jedan u odnosu mene naspram Jusufa Pušine (op. a. kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika). Mislim da će se to do kraja povećavati i da će omjer biti četiri prema jedan – istakao je.

Osvrnuo se na važnost da ima podršku u Općinskom vijeću, piše Hayat.

“Ja nisam sumnjao. Kampanju sam posvetio vijećnicima i jako sam mnogo s njima hodao. Nisam sumnjao i nije mi bilo stalo da pošto poto pobijedim. Meni je ovo četvrti mandat i ako nemate kvalitetno vijeće imate veliki problem. Onda morate praviti koalicije i nezdrave kompromise. To mi karakter nije dozvoljavao – rekao je Hadžibajrić.

Komentarisao je manju izlaznost u odnosu na prethodne lokalne izbore.

“Izlaznost je viša od 50 posto i mislim da će biti najveća u Kantonu Sarajevo, ali treba sačekati. Izlaznost je bila manja za pet ili šest posto u odnosu na prošle izbore. To me ne čudi s obzirom na kampanju vladajućih kojima je bilo u interesu da izlaznost bude što manja. Ovo je novi početak za Kanton Sarajevo – zaključio je.
Najavio je skoru smjenu Vlade Kantona Sarajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79