Hadžibajrića i ekipu terete za organizovani kriminal, pranje novca…

Pripadnici više policijskih agencija jutros su počeli pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu. Radi se o akciji kodnodnog naziva Start,a u pitanju su predmeti povezani sa načelnikom Općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem.

Trenutno su u toku pretresi Općine Stari Grad a, kako se nezvanično moglo saznati, pretresaju se i privatni objekti koje koristi porodica Ibrahima Hadžibajrića. O akciji je oglasilo i Tužilaštvo BiH:

“Postupajući tužitelji Tužiteljstva BiH i Tužiteljstva KS, po naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu, zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a KS na terenu, realiziraju akciju kodnog naziva Start.

Aktivnosti se realiziraju u koordinaciji sa EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara.

Više informacija biće poznato tokom dana”, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Nezvanično se moglo saznati da su dio informacija istražitelji dobili putem dešifriranja aplikacije Sky.

Osim Ibrahima Hadžibajrića, među osumnjičenim je i njegov sin Seid Hadžibajrić i još oko deset osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79