Hadžić: Schmidt izjavama pokazuje svoju pravu sliku

 

Bila je potrebna situacija u stilu genocida u Srebrenici da se rat u BiH okonča, izjavio je, prema svjedočenjima više osoba, visoki predstavnik Christian Schmidt sinoć u Budimpešti.

Ne smiruje se bh. javnost nakon te izjave, naročito oni koji su preživjeli genocid u Srebrenici i koji danas žive na istom tom mjestu.

  • On svojim izjavama pokazuje svoju pravu sliku. Tako u svojim, ne bih rekao nespretnim izjavama. Ova izjava je sigurno odmjerena s njegove strane, prije planirana, napisana i on to nije rekao iz svoje glave, znači on zna tačno šta govori – kaže  Zekerijah Hadžić, koji je preživio kao i njegova supruga genocid koji su danas zajednički život nastavili s kćerkom Sumejom u Srebrenici.

Izjava Schmidta je za Hadžića kao i za druge žrtve uvreda i shvaćena je kao omalovažavanje genocida.

  • Degutantno je komentarisati o ovome. Genocid se prije svega nije desio, on je počinjen, prvo treba da to naučimo. Svi govore desio se. Nije se desio, on je počinjen! Šta je za cilj bio u genocidu, pa da se uništi jedan narod da ga faktički izbrišete sa lica zemlje. I onda neko  izjavi da je to stil. Kako komentarisati, u vidu čega stil. Ponovo se vraćamo da Srebrenica bude u fokusu svih dešavanja BiH, pa i šire iz razloga što odavde sve kreće i završava. To smo vidjeli da se i rat završio kada je u pitanju Srebrenica 1995. Evo i danas kada je politička situacija u BiH, ali i kompletna situacija nestabilna u Evropi i ponovo se neko „zakači“ za Srebrenicu i kaže da je stil – oštro je poručio Hadžić iz Srebrenice, prenosi Hayat.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79