Hadžija rođaku Bekriji posudio pištolj, a onda je nastala drama: “Vozi gdje ti ja kažem!”

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Fikreta Bekrića zvanog Bekrija i Džemala Bekrića zvanog Hadžija.

Naime, prema navodima optužnice Hadžija je posudio svoj registrirani pištolj marke M 57 kalibra 7,62 milimetara Bekriji, a što je prema zakonu krivično djelo.

To se dogodilo prošle godine, a Bekrija je oružje nosio mjesec, dok ga u Tešnju nisu kontrolirali policajci koji su pronašli pištolj i oduzeli ga.

Naime, kako je opisano u optužnom aktu do zaplijene oružja je došlo kada je policijska patrola uočila da se dvojica muškaraca koji su bili u Opel Astri sumnjivo ponašaju. Bekrija se nalazio na mjestu suvozača, a Opel je vozio J. N. Dok su se vozili u Tešnju Bekrija je vozaču kazao da “idu negdje na piće”, a nakon što je ovaj to odbio, on je iz džepa jakne izvadio pištolj koji je posudio od Hadžije.

Oružje je kako se navodi u optužnici prislonio na prsa J.N. govoreći mu:”Sad ćeš voziti gdje ti ja kažem”.

Isprepadani J. N. ugledao je u retrovizoru policijsko vozilo iza i pobjegao je iz vozila.

Nakon toga su policajci uhapsili Bekriju kojeg terete za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nelegalno posjedovanje oružja. Džemal Bekrić tereti se da je dao pištolj na poslugu osobi koja ja nema oružni list niti dozvolu za nošenje oružja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79