Hadžikadić o mogućem sastanku Izetbegovića i Vučića: Bakir nije institucija države

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, oglasio se povodom najave lidera SDA Bakira Izetbegovića da je spreman ići na sastanak sa Aleksandrom Vučićem u Beograd.

“Bakir Izetbegović nema ovlasti ni prava da razgovara sa Vučićem o srpsko – bošnjačkim odnosima u ime bošnjačkog naroda. On nije član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda.

On ne predstavlja ni mene ni bilo kojeg drugog Bošnjaka izvan njegove stranke u tim razgovorima. A pogotovo ne predstavlja nijednog Bosanca ili Hercegovca”, naveo je Hadžikadić.

Kako ističe, smatrati Vučića prijateljem Bosne i Hercegovine, zato što je oslobodio čovjeka kojeg je nelegalno uhapsio, je neodgovorno.

“Još više je neodgovorno vjerovati čovjeku koji je jasno pokazao da njegovi potezi ugrožavaju suverenitet i mirnu budućnost Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da se svi razgovori o budućnosti Bosne i Hercegovine prebace u institucije države. Bakir Izetbegović nije institucija države”, istaknuo je Hadžikadić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79