Hadžikadić predlaže Bogićevića nakon što ga je srušio

Nastavlja se osipanje članstva Platforme za progres na čijem je čelu Mirsad Hadžikadić.

Nakon istupanja velikog dijela članstva u Hercegovini, nedavno je PZP napustio i vijećnik u GV Sarajeva Željko Majstorović. Sukobi u stranci sve su učestaliji, a članovi otvoreno kritikuju sprovođenje samovolje od strane samog Hadžikadića. O tome svjedoči i prijava koju je Konvenciji i Sudu časti Platforme za progres uputio Suad Đozić. Prijavljeni su Mirsad Hadžikadić, Sanel Šarić i Faik Đugum zbog kršenja principa Platforme za progres, Statuta i Etičkog kodeksa.

– Prijavu podnosim zbog kršenja principa Platforme za progres, što je Mirsad Hadžikadić potvrdio u svom javnom istupu putem Live-a na Facebooku, a za što je naveo kao svoje saučesnike Sanela Šarića i OO Central Sarajevo. U prilogu su video isječci tog Live-a, naveo je Đozić u prijavi.

Suad Djozic_Prijava Kongresu-Konvenciji-Sudu casti MH-SS-FDj

Prijavu je podnio 31. marta, a samo dan kasnije 1.aprila 2021., Hadžikadić je isključio Đozića iz stranke.

Đozić je danas reagirao i na gostovanje Mirsada Hadžikadića na Face TV te tvrdi da Hadžikadić predlaže Bogića Bogićevića za „koordinatora Koordinacije“ nakon što ga je srušio da ne bude gradonačelnik Sarajeva.

– Mirsad Hadžikadić je srušio Bogića Bogićevića, da ne bude gradonačelnik Sarajeva, a sada ga predlaže da bude „koordinator Koordinacije“. Iako sa njim, kaže, nije ni razgovarao, niti zna da li je zainteresiran, a niti je predložen ostalima, Hadžikadić ipak neiskreno odgovara na Senadovo pitanje „ko će od toga profitirati“. Očigledno je da je Hadžikadić već uveliko profitirao, ali sa nesagledivim posljedicama za Platformu kao stranku, navodi Đozić.

Dodaje da je u svojoj borbi za samopromociju Hadžikadić je sve principe Platforme za progres pogazio, uključujući i rušenje sopstvenih vijećnika od kojih je već 23% njih, napustilo Platformu.

– Oni jedva čekaju, da javno o tome progovore. Šokantno je da se Hadžikadić hvali, kako je tjerao vijećnika Željka Majstorovića da glasa za Jasmina Ademovića, iako se radi o nepotizmu, pardon „percepciji nepotizma“. I ne pokazuje ni malo empatije, iako priznaje da je Majstorović iz „moralnih razloga“ odbio da glasa za nepotizam. Uz to, Hadžikadić preko svojih organa donosi odluku, da Željka Majstorovića šalje na disciplinsku komisiju?! Sve svoje samovoljne poteze Hadžikadić pokušava da prikrije podrškom Predsjedništva stranke, bez čijih odluka, navodno on ništa ne može da uradi, navodi Đozić.

On dodaje da Hadžikadić članove Predsjedništva uvlači u svoje neprincipijelne radnje, kao saučesnike.

– U samom gostovanju Hadžikadić je iznio dvije velike aktivnosti, a ni za jednu nema odluku Predsjedništva: pravljenje Koordinacije 12. aprila i organiziranje protesta građana 30. maja. I na kraju, Hadžikadić na sastanak 12. aprila poziva stranke (NiP, SDP, NS) koje je u svom gostovanju optužio da su mu napravile „sačekušu“ (SDP), a iz tog istog SDP dolazi Bogić Bogićević, kojeg Hadžikadić predlaže za „koordinatora Koordinacije“, navodi Đozić.

Dodaje da se prave iskre i vijećnici Platforme, koji se pridržavaju pet temeljnih principa Platforme (država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost) javno ograđuju od sinoćnjeg istupa Mirsada Hadžikadića na Face Televiziji.

– U skladu sa našim petim principom – odgovornost – potvrđujemo da je upućen zahtjev da preispitamo ulogu Mirsada Hadžikadića na Konvenciji stranke, zakazanoj za 15. maj ove godine.

U prva 4 mjeseca nakon izbora iz:

1. Platfome za progres je izašlo 5 vijećnika, što čini 23% od ukupnog broja osvojenih mandata:

  • – Mehmed Karkelja (Predsjednik OO NG Sarajevo)
  • – Maida Gabela (Predsjednica OO Centar Sarajevo)
  • – Željko Majstorović (Potpredsjednik OO Centar Sarajevo)
  • – Miralem Kamberović (OO Gradačac)
  • – Kemal Ramić (OO Gradačac)

2. Tri predsjednika regionalnih odbora, odnosno 3 člana Predsjedništva su dali ostavke

3. Otišao je kompletan Politički savjet (zato Hadžikadić i priča onakve gluposti)

4. Rasturao je i više općinskih odbora

5. Otjerao je većinu najistaknutijih i najzaslužnijih članove Platforme za progres, samo zato što se nisu slagali sa njegovim postupcima, tj. sa gaženjima onih principa, sa kojima nas je pridobio!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79