Hadžo Mušović iz Zenice tvrdi da su mu lokalni kriminalci iznudili tri miliona KM i 20 automobila

Zeničanin Hadžo Mušović oglasio se na društvenoj mreži Facebook, gdje tvrdi kako mu je dosad iznuđeno čak tri miliona maraka novca i oko dvadesetak automobila. Ova objava izazvala je brojne reakcije na društvenoj mreži, te iz minuta u minut doseže sve veći broj podjela ostalih korisnika.

U nastavku prenosimo kompletnu objavu Mušovića:

Dragi moji prijatelji, ja Hadžo Mušović ovim putem želim obavijestiti javnost i sve pravosudne institucije da lokalni kriminalci, poznati državi i gradu Zenici, su mi iznudili preko tri miliona KM i oko 20 auta. I dalje pokušavaju da iznude. Nažalost, niko ništa ne poduzima nego što je veći apsurd neke od tih institucija rade za njih, a ne za vladavinu prava. Te institucije su privatizirali i upravljaju sa njima i svojim poslušnicima.

Izložen sam praćenju i ugrožavaju sigurnost mene, moje porodice kao i mojih prijatelja. MUP ZDK bi nešto i uradio, jer ima časnog komesara, ali političari svakim danom ih stavljaju pod svoju kontrolu. Oni bi htjeli da zavladaju i provode diktaturu. Ja nikad nisam u životu prekršajno djelo napravio. Vlasnik sam više firmi, porezni sam obveznik. Ja u ovom gradu više niti mogu raditi niti se mogu kretati. Pitam se ima li iko u ovoj državi da po zakonu postupi.

Maloprije sam otišao u hotel “Dubrovnik” kod advokata nekim poslom, kada su se okupili ti isti ispred hotela da me dočekaju, a možda i ugroze moj život. Ispred hotela su bili moji prijatelji koji su zvali policiju, kao i advokat. Ovlaštena lica, odnosno policija je došla do nas u kancelariju advokata i izveli me sigurno do auta. Vani su bili ti koji mi ugrožavaju život, koji su udarili mog prijatelja, prijete smrću, dobacivali su i dalje pred policijom. Ja jednostavno više ne znam šta uraditi. Ugrožena mi je sigurnost, kretanje i život.

Nikog imenovati neću, ali molim sve prijatelje i državne institucije da se pobrinu o zakonu da li treba da moja familija izgine samo zato što niko ništa neće da poduzme. Ljudi, pitanje je dana kad će se to desiti. Svi dokazi postoje za iznudu preko tri miliona maraka, kao i za oko 20 auta. Da li će neko šta poduzeti? Da li će videonadzori opet nestati? Da li će neko šta poduzeti? Da li ima nade još zivjeti u ovom gradu u našoj jedinoj državi Bosni i Hercegovini – napisao je, između ostalog, Mušović.

Tragom ove informacije, portal 072info kontaktirao je dežurnog službenika u Operativnom centru MUP-a ZDK, kako bi provjerili navode u vezi sa incidentom.

-U 17.30 sati zabilježen je incident, tačnije narušavanje javnog reda i mira verbalnim putem. Intervenisala je policija, a rad na ovom slučaju se nastavlja – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

Ističe da još nisu poznati inicijali učesnika incidenta, odnosno narušavanja javnog reda i mira, a koji će biti poznato naknadno, odnosno nakon što bude kompletiran izvještaj o ovom događaju.

Kontaktirali smo i Mušovića, tražeći dokaze za tvrdnje iz njegovog statusa.

-Svi dokazi su u SIPA-i i Tužilaštvu u Sarajevu. Ima dosta dokaza, SIPA radi na tome i FUP – kazao nam je Mušović.

Ponovo upitan postoji li ikakav papir, dokument, audio, foto ili video kao dokaz priče, Mušović objašnjava.

-To moram vidjeti sa advokatom pa vam javim. Nisam ni imena objavio i neću, ali se i danas desio incident pa sam tako objavio – zaključio je on.

S obzirom da Mušović nije imenovao ko ga je napao, kao ni to ko su akteri današnjeg incidenta, nismo mogli kontaktirati drugu, odnosno treću stranu ove priče piše 072info.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79