Hafiz Sulejman Bugari poslao poruku svima koji sjede sa čovjekom a gledaju u mobilni telefon

Hafiz Sulejman Bugari uvijek iznova riječima, lijepim porukama, ali posebno, poučnim životnim pričama dotiče srca ljudi i podstiče na razmišljanje.

Hafiz je podsjetio sve na problem kojeg nismo svjesni, a to je pretjerano korištenja mobitela.

“Predozirano korištenje tehnologije utiče da čovjek bude u drugom svijetu, virtualnom svijetu. Iluzorni svijet nije stvarni svijet. Dopustili smo da ne znamo kako ćemo se odnositi prema drugom čovjeku. Ne volimo kritiku, ne volimo da se popravljamo, želimo da amo tamo gdje će nam biti lijepo, da gledamo šta je kako je, a da se tu ne radi o popravku i napretku”, ističe hafiz.

Važnu poruku je istakao: “Nemojmo dozvoliti da mobitel nas koristi. Danas je nekulturno sjediti s čovjekom i gledati u mobitel. Je li moguće da nemate šta pričati, mobitel je limitiran, a ti i ti imate nešto u sebi, kakve sve aplikacije imaju u nama, u srcu i biću, izgubili smo aplikacije za razumijevanje, za podršku, za ljubav. Nemamo jasnu viziju zašto koristimo mobitel” piše RadioSarajevo.

Istakao je surovu realnost, većina nas na mobitelu otvori nešto da pogleda na društvenim mrežama i ostane tako dva sata, gubimo pojam o vremenu, a da nismo ni svjesni.

Poruku kao opomenu svima nama, poslušajte u videu u nastavku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79