Hafiza Hidajeta majka je sedmoro djece: Svaka majka treba biti primjer svojoj djeci

U emisiji „Stil života u islamu“ ove 23. noći mjeseca ramazana govorili smo o višestrukom značaju majke koja je uvijek oslonac, sigurnost i tu je za nas kada god nam zatreba.

Majke mogu pomiriti sve. Svoje želje, svoja htjenja, svoje obaveze sa željma supružnika, roditelja i svoje djece.

Ugostili smo hafizu Hidajetu Mahalbašić koja dolazi iz Tešnja i ima sedmoro djece. Sa prekrasnom Đelilom i Sulejmanom je došla u studio B Hayat televizije.

Majka je ona koja se nahanjuje sa izvora svoje djece. Odnosno sa tih vrela ljubavi i motivacije. A onda se to kroz nju ta vrela preliva kroz njene postupke. Moja prvenstveno uloga jeste da u njih ulijem ljubav, samopouzdanje i odgajam vlastitim primjerom i bezuslovna podrška – kazuje nam hfz. Mahalbašić.

Svaka majka bi trebala biti primjer svojoj djeci. Ona je ta koja djecu uči i odgaja u onim istinskim pravim vrijednostima. Majka u islamu ima poseban i ogroman značaj.

Sjećam se kada je moja Đelila bila mala, tada sam imala četvero djece. Moja Đelila je rekla da će biti kad poraste mama. Ja sam je pitala, šta još? Kaže ona mama, šta ću biti. Tada sam vidjela da ona u meni vidi da sam ja mama i ništa više. Takva je i bila moja prvobitna odluka. Bit ću mama, neću ništa drugo raditi.

To je bio okidač koji je mene pokrenuo da se ja ostvarim u drugim ulogama da bi svojoj djeci bila primjer, a onda i široj zajednici da se žena treba i može ostvartiti kroz različoite uloge. Biti mama je jedan dio života, biti supruga drugi dio života – poručuje nam Mahalbašić.

Sve što više ja budem živjela ispunjen život, tim više i moja djeca pronalaze svoje puteve i načine kako i ispunili svoju ispunjenost, poručuje nam hafiza Mahalbašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79