Hajdarević dobio 11 godina zatvora za ubistvo bivše djevojke. Izrešetao ju je zbog novčanog duga

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Elvira Hajdarevića zbog krivičnog djela ubistvo. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina.

Elvir Hajdarević je osuđen da je 5. decembra 2020. godine oko 12.20 sati, s više hitaca ranio ženu J. K. na radnom mjestu u jednoj od firmi u Vogošći. Zadobila je povrede opasne po život od kojih je 12. decembra preminula, piše Avaz.

Prema detaljima iz istrage Hajdarević je pomno planirao svirepi napad.

Radio kao zaštitar

Hajdarević je bio zaposlen kao zaštitar u jednoj sarajevskoj banci i brinuo se o majci. Navodno su Hajdarević i J. K. bili u ljubavnoj vezi, koju je ona prekinula.

Kako nam je pojasnio izvor, Hajdarević je navodno, na njen nagovor, podigao kredit od 20.000 KM, te dao joj novac radi kupovine zemlje i kuće, ali do toga nije došlo, jer ga je ona u međuvremenu napustila.

On je više puta dolazio tražeći da mu vrati novac, na šta mu je govorila da ga nema.

Stalno uznemiravanje

Zbog stalnog uznemiravanja, J. K. ga je prijavila policiji, zbog čega je dobio i zabranu prilaska oštećenoj. Navodno pritisnut velikim dugom uzeo je pištolj i otišao ponovo kod J. K.

Napad se dogodio u subotu 5. decambra prošle godine usred bijela dana, kada je, kako smo pisali Hajdarević preskočio ogradu firme u kojoj je J. K. radila te pred očima šokiranih uposlenika, ispalio više hitaca u ženu nanijevši joj povrede opasne po život. Riječ je o firmi u kojoj je navodno, Hajdarević i sam bio nekada zaposlen, te je znao da neće moći ući pored nadzornih kamera zbog čega se odlučio da preskoči ogradu.

Nakon toga je pobjegao, ali ga je policija pronašla za par sati u uhapsila. Hajdarević do sada nije osuđivan i nije prolazio kroz policijsku evidenciju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79