Hajrudin Veletovac, čovjek koji 13 godina brine o supruzi, čeka da se probudi

U naselju Briješće u Sarajevu živi Hajrudin Veletovac, čovjek čija priča o neizmernoj ljubavi i posvećenosti dira srca svih koji je čuju.

Već 13 godina, Hajrudin neprestano sjedi pored svoje supruge, Elmine, koja je zapala u stanje budne kome. Njegova jedina želja je da s njom ponovo popije kafu, a u međuvremenu, cijeli svoj život posvećuje brizi o njoj. Hrani je, presvlači, kupa i priča joj, uvjeren da ona čuje svaku njegovu riječ.

Prije 2011. godine, Elmina je bila zdrava žena, supruga i majka, sve dok je jednog dana nije zadesila strašna dijagnoza – aneurizma. Ljekari su joj davali samo nekoliko sati života, ali uz hrabrost i negu svog supruga, Elmina je preživjela. Iako su prognoze bile mračne, Hajrudin ne gubi nadu u Elminin oporavak.

Njihova priča o ljubavi i nadi postala je inspiracija mnogima. Hajrudinova neizmerna predanost i briga su primjer istinske ljubavi, dok Elminina snaga i borba protiv bolesti daju nadu i inspiraciju svima oko njih.

Dok se njihova priča širi, ljudi se okupljaju oko njih, pružajući podršku i ljubav u teškim vremenima. Hajrudin sanja o danu kada će Elmina ozdraviti i ponovno uživati u životu sa svojom porodicom, ali do tada, njegova ljubav i briga nastavljaju biti svjetlo nade u mračnim trenucima.

Priča o Hajrudinu i Elmini podsjeća nas na snagu ljubavi i ljudske volje, te nas inspiriše da vjerujemo u bolje sutra, ma koliko izazovno sadašnjost bila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79