Hakeri ugasili Radio Kupres

 

Uslijed kibernetičkog djelovanja od četvrtka je blokirana računalna mreža JP Radio Kupres te je došlo do prestanka emitiranja programa.

Kako je za Fenu kazao Josip Ivić s Radio stanice Kupres, hakerski napade prouzročio je velike štete na njihovim režijskim računarima.

– Radi se o klasičnom napadu zlonamjernim softverom koji upao u naš sistem te je zbunio računar koji ne može dalje prepoznati naše datoteke i druge sadržaje – kazao je Ivić.

Napad je direktno utjecao na emitiranje programa kupreškog radija koji je trenutno u prekidu.

– Naši tehničari poduzimaju sve kako bi riješili problem i povratili fonoteku i druge sadržaje koji su u kibernetičkim napadu uništeni – dodao je Ivić.

Tijekom jučerašnjeg dana radio Kupres je doživio kibernetički napad. Stoga je isti prouzročio velike štete na našim režijskim računalima. Danas i sljedećih nekoliko dana ovaj napad će direktno utjecati na emitiranje programa, stoga nismo u mogućnosti emitirati normalne programske sadržaje koji su uobičajeni.

Ispričavamo se svim poslovnim partnerima kao i našim slušateljima zbog ovoga što se dogodilo.

Unaprijed zahvaljujemo na strpljenju i očekujemo kako ćemo što prije riješiti ove tehničke probleme i povratiti svoju fonoteku i druge sadržaje koji su nam uništeni.

S poštovanjem uredništvo JP Radio Kupres


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79