Halilović usporedio BiH sa Palestinom: Od cijele bosanske teritorije Bošnjaci ostali na tek 23% prostora

Aktuelna dešavanja u Al-Qudsu (Jerusalemu) i nasilje izraelske policije nad Palestincima potakla su Semira Halilovića, sina Sefera Halilovića, na usporedbu Bosne i Hercegovine i Palestine.

On je na svom Facebook profilu napisao kako su Bosna i Hercegovina i Bošnjaci na dobrom putu da postanu predmet općeg sažaljenja i bjelosvjetskog humanitarstva.

“Dobro je da se solidarišemo sa Palestinom. Loše je što ne primjećujemo da smo i mi na dobrom putu da postanemo predmet općeg sažaljenja i bjelosvjetskog humanitarstva.

Od cijele bosanske teritorije, Bošnjaci su danas ostali živjeti tek na njenih 23% prostora. Od ukupnog broja od oko 5 miliona Bošnjaka, u Bosni idanas živi njih tek 30%. Ostatak je raseljen i razjuren po svijetu.

To je evropska verzija palestinskog pitanja. Današnje kamenice, u rukama razoružanih palestinaca, potpuno su iste kao i “saopćenja za javnost”, “protesti” i “inicijative” bosanskih, anemičnih i licemjernih “političara” i “lidera”, koji varaju narod u čijoj propasti saučestvuju. Tako su to, svojeremeno, učinili i palestinski “lideri” kada su tragediju sopstvenog naroda prepustili svjetskom sažaljenju iza kojeg su sakrili sopstvenu izdaju”, napisao je Halilović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79