Haljiti: Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan

Zamjenik lidera Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti kaže da Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan, prenosi Gazeta Express.

Haljiti je rekao da su nastojanja Srbije da niko u regionu, ni Hrvatska, ni BiH, ali ni Sjeverna Makedonija, niti ostale države koje su nekada bile u sastavu Jugoslavije, ne mogu biti stabilne države, te da je to pripremljeno u Memorandumu Srpske akademije nauka i umjetnosti.

-Srbijanske tajne službe nikada ne staju. Prisutni su svuda, na svim teritorijama i imaju dugu historiju djelovanja, posebno vojna služba koja je bila, veoma je jaka, ističe Haljiti.

Dodaje da ne vjeruje da postoje političari na Kosovu koji su danas u službi Srbije.

-Sada je nova generacija u politici. Oni koji su nekada bili okosnica službi pripadali su savezu komunista. To uključuje i Savez komunista Kosova. Vjerujem da je veliki broj njih star i umoran i nema ulogu koju je nekada imao, rekao je Haljiti.

Haljiti je ukazao i da kosovski premijer Aljbin Kurti ima pristup vladanju i upravljanju kao da je još uvijek u opoziciji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79