Hamed Šutrović pušten na slobodu, ostali ostaju u pritvoru

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je ukinut pritvor Hamedu Šutroviću jednom od osumnjičenih za učešće u ubistvu Midhata Čardakovića 12. avgusta u sarajevskom naselju Ahatovići te pokušaja ubistva supruge nastradalog.

Nezvanično saznajemo da je Šutrović sinoć pušten na slobodu, a u pritvoru su ostali otac i sin, Senad i Aldin Šabić koji se sumnjiče za ubistvo i pokušaj ubistva u saizvršilaštvu.

Informaciju o puštanju njegovog klijenta na slobodu potvrdio je za Avaz advokat Aleksandar Remić.

– Vrhovni sud Federacije BiH uvažio je moju žalbu i ukinio rješenje Kantonalnog suda Sarajevo od 10. septembra te vratio predmet na ponovno rješavanje. Kantonalni sud je odlučio da Hamedu Šutroviću ukine pritvor i donio rješenje da se on pusti na slobodu iz razloga na koji smo i ranije ukazivali, a to je da ne postoji nijedan dokaz koji ukazuje da je Šutrović učestvovao u ovom događaju- kazao je advokat Remić.

Kobne noći 12. avgusta poslije 23 sata došlo je do svađe ispred kuće Šabića u ulici Ranovačka u sarajevskom naselju Ahatovići, nakon čega su osumnjičeni otišli pred kuću nastradalog Čardakovića. Verbalno, a potom fizički napali su Čardakovića. Usmrtili su ga na način da je Aldin Šabić kuhinjskim nožem nanio povrede Čardakoviću na lijevoj strani grudnog koša i na lijevoj slabini.

Dok ga je Aldin ubadao, ostali su ga držali, onemogućavajući ga da pruži otpor i odbrani se. Osumnjičeni su i za pokušaj ubistva Čardakovićeve supruge Adise koja je nožem ubodena u leđa kada je dotrčala da pomogne suprugu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79