Hamedova ispovijest: “Supruga radila na dnevnicu od 100 KM, pa nije dobila ništa. Sve sam ih tužio!”

Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni Sarajlika koji tvrdi da ju je gazda više puta nasamario, prevario i ostao dužan određen iznos novca..

Kako Hamed Džaferović tvrdi, nasamario ga je gazda Adis i njegova desna ruka Minela o kojoj smo već pisali u ispovijesti Snježane iz Sarajeva koju možete pročitati ovdje.

“Ispovijest radnice Snježane iz Sarajeva: Gazdarica me je prevarila, čistila sam satima a morala sam i šutu iznosit”

Ovo je ispovijest Hameda Džaferovića u kojoj tvrdi da je prevaren više puta.

Nakon oglašavanja Snježane, odlučio sam da o nepravdi progovorim i ja.

Priča susret sa Adisom i Minelom se dešava krajem 2023 godine. Pošto je žena radila privatno na čišćenju stanova poslije izvođenja radova, Adis dobija preporuku od ženine prijateljice, ali mu je odmah rečeno da radi za dnevnicu od 100 KM.

Poslije susreta I dogovora odrađenog prvog dana na Bjelašnici, žena mu je objašnjavala šta treba da kupi, od krpa, zogera, kanti, sredstava za čišćenje i ostalog materijala. Kada je vidio koliko radi i šta uradi, on je rekao hajde da te prijavim imaš platu.

Imamo posla 7-10 dana odradi se objekat, čekamo sljedeći ,ti primaš platu. Žena potpisuje ugovor na neodređeno sa firmom vlasnik Adis Š. Plata za mjesec januar kasni, obećava da će uplatiti u februaru. Pošto je žena sa prijateljicom radila održavanje privatno prije objekat, u dogovoru nastave sa Adisom i on dostavlja fakture za naplatu na kraju mjeseca.

Mjesec februar prolazi nema plate za prvi a ni za drugi mjesec. U trećem mjesecu oko 10-tog, žena traži raskid ugovora I isplatu plata. Adis potpisuje raskid ugovora ,odjavljuje ženu, da se moze prijaviti na biro. Pozivan je više puta da isplati plate po ugovoru, minimalac 596 KM, na šta on odgovara da je mislio ali da sada neće I da tuži.

Mi se odlučujemo na tužbu I predajemo dokumentaciju advokatu. Dok je trajao uvodni dio tužbe, Adis nije odgovorio na prvo pismo. U međuvremenu nailazimo na oglas Minele da traži više žena za čišćenje stanova u zgradi, da je dnevnica 50 KM, da ima pauza.

Oglas je bio objavljen u grupama na Facebooku. Prilikom razmatranja oglasa, vidjeli smo broj telefona za kontakt I jedan od tih brojeva je bio broj Adisa. Stupimo u kontakt sa Minelom, gdje je Minela tvrdila da je to njena firma, da ona ne zna Adisa, pa poslije da I ona radi za platu.

Tada sam lično rekao, što sam I učinio, da neće raditi, da ću na svaki njihov oglas napisati komentar da su varalice, da su ostali dužni plate mojoj ženi, i da ću lično se obratiti adminu grupe. Kada sam to sve učinio, krenulo je osuđivanje od strange Minelinih prijateljica, kao da ti je žena radila bila bi plaćena, žena ti uslovila Adisa za dnevnicu 100 KM. Bravo!

Tako je i bilo, a ona kakav je radnik, to je Adis vidio I plaćao taj iznos dnevnice do potpisivanja ugovora o Radu. Pozivali smo inspekciju, koja po našim saznanjima nije ništa konkretno uradila. Minela je prijetila sa prijavama u policiji, da je blatim, da kaljam njen ugled, jer ona je borac i žena iz porodice nasilja. Sa ovom pričom je “pravdala” sebe.

Poslije izvjesnog vremena dobijamo poziv od Adisa da se pošalje račun i da će on izvršiti isplate zaostalih plata. Njegove riječi su bile kao nije se moralo tužiti, on zna da je dužan I da mora da isplati, da ne moramo petljati Minelu u sve ovo jer je I ona radnica.

Izvrsio je isplatu zaostalih plata obavijestio sam advokate, i ostalo je da on završi sa advokatom troškove koji su nastali u zom period pokretanja tužbe. Sve se završilo ,da bi prije par dana vidio objavu na CH,o novoj prevari Minele Podgorice I pitanje je koliko je takvih žena koje je ona prevarila.” – izjavio je Hamed Džaferović za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79